Ik wil mijn auto verkopen, maar weet niet heel goed hoe er aan te beginnen. Er bestaan duizend-en-één redenen waarom je je vierwieler van de hand wil doen. Misschien omdat je met iemand anders gaat samenwonen en dat je maar een auto nodig hebt of door het thuiswerken. Om potentiële kopers aan te trekken, zal je meteen moeten kijken wat de realistische prijs voor je auto is. Vergelijk met andere verkopers hoeveel zij vragen voor hun auto volgens bouwjaar, automodel, merk en het aantal gereden kilometers. Het helpt altijd een beetje wanneer je kopers informeert wat de hoofdreden is. Ik wil mijn auto verkopen en weten waarom je de auto wil verkopen boeit altijd kopers als ze exact de achtergrond weten.

Laat je onderhoudsbeurten zien

Ik wil mijn auto verkopen en dit zonder onderhoudsboekje is geen briljant idee. Zorg dat je geïnformeerd bent over de actuele staat van de auto. Wanneer heb je voor het laatst je APK keuring gehad en geef uitleg hoeveel eigenaren de auto al heeft gehad. Wanneer je pas een APK keuring hebt gehad, kan je dit best meteen vermelden in de advertentie bovenaan. Dat prikkelt potentiële kopers en het zorgt ervoor dat je als verkoper betrouwbaar bent. De koper ziet meteen ook dat de auto aan de nodige veiligheidseisen voldoet. Maak dat alle onderhoudsbeurten in het onderhoudsboekje staan vermeld.

Ik wil mijn auto verkopen: wees eerlijk

Zorg dat je eerlijk bent als verkoper. Verlies immers niet uit het oog dat als je de gebreken bewust niet gaat vermelden bij je verkooppraatje en de koper dat mankement later gaat ontdekken, dat de koper de verkoop nog ongedaan kan maken. Bij ik wil mijn auto verkopen zal je nog enkele paperassen moeten regelen. Zo zal je je wagen moeten overschrijven op de naam van de nieuwe eigenaar. Maak dat je altijd een vrijwaring ontvangt. Dit is het bewijs dat je geen wetmatige eigenaar meer bent van de auto die je pas hebt verkocht. Hierdoor kan je niet meer verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele verkeersboetes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *