Rijlessen nemen is spannend en daar hoort een goede rijschool Groningen bij. Je zult versteld staan van hoe belangrijk het is dat je een school uitkiest waarbij jij je comfortabel voelt, die jou het beste steunt en waarbij je de beste lessen krijgt. Het is dan niet verstandig om direct de goedkoopste rijschool uit te zoeken, maar om eerst een voorselectie te maken voordat je de prijs beoordeelt. En met de volgende tips vind je dan vast de beste rijschool in Groningen voor jou.

  1. Kies een rijschool in Groningen met een goed slagingspercentage

Het slagingspercentage van een rijschool vertelt je hoeveel procent van de leerlingen die afrijden in één keer slagen. Hoe hoger dat percentage, hoe beter de studenten door de rijschool in Groningen zijn voorbereid op het eindexamen. Als je naar een rijschool gaat met een 40% slagingspercentage dan is er dus heel zwart op wit gezien ook 40% kans dat jij bij je eerste examen slaagt. Bij een slagingspercentage van 60% klinkt dat al veel gunstiger. Gemiddeld hebben rijscholen in Nederland een slagingspercentage van 50%. 

  1. Alles duidelijk en op papier

Ga niet verder met een rijschool waarbij je geen overeenkomst tekent en duidelijke afspraken maakt over wat er gebeurt als jij of de instructeur op het laatste moment moet afzeggen. Wat als de lesauto uitvalt, als er een dubbele boeking is of als jij niet kunt komen? Kies een rijschool in Groningen waarbij dit is vastgelegd op papier en zowel jij als de rijinstructeur daarvoor moeten tekenen.

  1. Kies een rijschool die een leskaart gebruikt

Een leskaart is een kaart waarop alles wordt vastgelegd wat jij doet per les. Jij kunt dan zien hoe ver je bent en wat je voortgang is, je instructeur ziet wat goed gaat en wat verbetering nodig heeft en je lessen sluiten zo nauw op elkaar aan. Een leskaart geeft jou en de instructeur duidelijkheid en geeft structuur aan je lesplan. Er wordt aandacht besteed waar nodig.

  1. Vraag de rijschool in Groningen naar de tussentijdse toets 

Een tussentijdse toets is een proefexamen dat je doet om te oefenen voor het echte examen. Je kunt het zien als een generale repetitie. Jij weet dan beter wat je tijdens het examen kunt verwachten en bent minder zenuwachtig. Als je instructeur meegaat met je tussentijdse toets (momenteel is dat even niet mogelijk in verband met de corona maatregelen) dan kan hij of zij zien hoe klaar je bent voor het examen. Je lesplan wordt er op afgestemd.

  1. Kijk pas later naar de prijs

Nu je een lijstje met rijscholen hebt gemaakt is het tijd om de prijs te bekijken. Je kiest dan automatisch de rijschool in Groningen uit die jou de beste deal aanbiedt en waar je het meeste terug krijgt voor wat je betaalt. Op die manier vind je vast een rijschool in Groningen die jou op de beste en snelste manier aan je rijbewijs helpt.
NXXT rijinstructeurs houden van hun vak en ze doen er alles aan om je zo snel mogelijk te laten slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *