Oldtimer motor, motor scooter of elektrische motor? Waar ga jij voor?

  • Home
  • Oldtimer motor, motor scooter of elektrische motor? Waar ga jij voor?
Meer over motors

Oldtimer motor, motor scooter of elektrische motor? Waar ga jij voor?

  • 21 april 2020
  • By Admin: Redactie
  • Comments: 00

Smaken verschillen. Dat is ook bij motorrijders zo. In deze blog gaan we het hebben over oldtimer motors en de charme daarvan. Ook kom je meer te weten over de motorscooter. Wanneer spreek je van een motorscooter? Wat zijn de voordelen van een elektrische motor? Dat en meer lees je hier!

Motor verzekeren

Het is verstandig om je motor te verzekeren voor je er mee de weg op gaat. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Zoekt u meer informatie over motor verzekeren? Bezoek de website van Direct motor verzekeren. Wil je berekenen wat je ongeveer kwijt gaat zijn? Bij Direct motor verzekeren is het ook mogelijk om de motorverzekering te berekenen

Oldtimer motor

Een oldtimer motor heeft natuurlijk een ander soort charme dan een nieuwe elektrische motor. Een elektrische motor is natuurlijk ook erg mooi, maar een elektrische motor is natuurlijk ook mooi. Een oldtimer motor is vaak in het bezit van meerdere mensen geweest. Ook zal de motor vaak gerepareerd zijn. Er zit echt een verhaal aan de motor vast. Vaak zitten er zeldzame onderdelen op. Ook zie je vaak dat een oldtimer motor door de jaren heen wordt gepimpt. Als je een knutselaar bent en houdt van nostalgie, dan moet je zeker voor een oldtimer motor gaan. 

Motorscooter 

Durf je de stap naar elektrische motor nog niet aan? Dan is een motorscooter een goede tussenstap. Wanneer is een scooter nou eigenlijk een motorscooter? Wanneer de benzinemotor meer dan 50cc cilinderinhoud heeft, dan spreek je van een motorscooter. Als een elektrische scooter een constructiesnelheid van boven de 45 km/h heeft of wanneer de motor meer dan 4KW vermogen heeft dan is het een motorscooter. Als je een motorscooter wilt rijden dan heb je een motorrijbewijs nodig. 

Elektrische motor

Als je voor het echte werk wilt gaan, dan kun je het beste een elektrische motor aanschaffen. Als je bijvoorbeeld hard wilt rijden, dan is een elektrische motor daartoe in staat. Elektrische motoren zijn beter voor het milieu. Daarnaast zijn de motoren schoon, stil en heel erg praktisch.