Gevlochten RVS slang

  • Home
  • Gevlochten RVS slang
QSP

Gevlochten RVS slang

  • 21 november 2019
  • By Admin: Redactie
  • Comments: 00

Een RVS slang is een roestvrije brandstof of olieslang en vooral gebruikt in de auto-industrie dankzij zijn speciale kenmerken : licht qua gewicht, flexibel en compatibel met de oliën, brandstoffen en koelvloeistoffen die normaal in racewagens worden aangetroffen.

Het materiaal is bestand tegen hoge temperaturen en zijn roestvrijstalen afdekking is bestand tegen slijtage en corrosie.

RVS slang

 Een superflexibele brandstofslang

De slang heeft een buiten- en binnenkern. De buitenkern is omweven met een koorden laag roestvrij staal die mede de hoge druk tegen houdt. Roestvrij staal is een samensmelting van ijzer, chroom, nikkel en koolstof.

De binnenzijde is beschermd met Nitrilbutadieenrubber (NBR), een synthetische rubber die over het algemeen bestand is tegen methanol,olie, benzine en andere chemicaliën. NBR verdraagt temperaturen van -40 tot 108 ° C en is daardoor een ideaal materiaal voor o.a de autoindustrie en de luchtvaart. De lichtere versie is omweven met nylon, maar de kern blijft identiek.

RVS slang

 Brandstof en olie slangen met teflon

Teflon staat voor de chemische verbinding polytetrafluorethyleen (PTFE). Deze hittebestendige kunststof maakt de slang nog sterker. In de autosport wordt hij gebruikt in rallywagens als bescherming tegen opspringende stenen. RVS slangen zoek je via de de drukmaat , de binnen- en de buitenmaat. Let wel, maten worden uitgedrukt in inches (1 inch = 2,54 centimeter) en zijn verkrijgbaar in vele diameters. De kleur van de coating is ofwel transparant ofwel zwart. De producten van QSP waren oorspronkelijk enkel voor het racecircuit bedoeld. Nu wordt ook geleverd aan verschillende industrieën : de maritime sector, de landbouw en auto-industrie.