De leukste scooter roadtrips door Nederland

  • Home
  • De leukste scooter roadtrips door Nederland

De leukste scooter roadtrips door Nederland

  • 9 december 2020
  • By Admin: Redactie
  • Comments: 00

We kunnen helaas niet op vakantie naar het zonnige Zuid-Europa of afreizen naar de Oostenrijkse alpen om te skiën. Daarom moeten we het wat dichter bij huis zoeken: gewoon op vakantie in eigen land! Nederland heeft heel veel moois te bieden; denk aan de natuurgebieden zoals de Veluwe, grote moderne steden zoals Rotterdam, of pittoreske dorpjes in Limburg omringd door prachtige heuvelachtige natuur… of ga een weekendje eilandhoppen! Het kan allemaal. Deze ervaring is nog leuker als je het doet op je scooter. Je hebt dan alle vrijheid, je kunt je makkelijk over verschillende wegen vervoeren en het is ook een goedkope manier van reizen. Lees verder voor de leukste gebieden om door het te reizen met je scooter in eigen land!

Groningen

Groningen heeft een imago van leegte, wind en de aardbevingen… maar niks is minder waar! Je kunt hier prachtige routes rijden over dijken en uitkijken op weidse natuur. Het is er namelijk vooral groen en stil. Heerlijk als je even wilt uitrusten of ontkomen van de drukke stad. Bezoek (zowat verlaten) dorpjes als Garnwerd en Eenrum en breng ook een bezoekje aan het Pieterburen. Hier vangen ze zeehonden op: als ze weer gezond en wel zijn om de vrije natuur in te gaan, zijn er ook momenten dat je ze zelfs weer vrij mag laten in de zee!

Zeeland

De Zeeuwse kust heeft iets bijzonders. Het is normaliter rustiger dan aan de drukbezochte westkust, al komen er in de zomermaanden wel veel Duitsers en Belgen. Maar Zeeland heeft veel meer te bieden dan zand, zee en zon. Maak bijvoorbeeld eens een ritje langs de imposante Deltawerken. Onderweg kom je langs veel oude vissersdorpjes en eindig je rit in het gezellige Middelburg. Ook kan je nog doorrijden naar het van het liedje bekende Zoutelande. Geniet van het uitzicht op de zee!

Van Limburg naar Gelderland

Deze route is eigenlijk Route 66 in het klein: je begint in America, Limburg, en eindigt in Californië, Gelderland. Je komt langs eeuwenoude kastelen, rivierduinen en schattige dorpjes. Misschien niet de Grand Canyon of Los Angeles, maar wel prachtige gebieden in Nederland!

Ga jij er ook op uit deze winter? Vergeet dan niet om een goede scooterverzekering af te sluiten! Ook kun je deze gebieden natuurlijk verkennen op een motor (een goede motorverzekering vind je hier). Zorg ervoor dat je in ieder geval warm bent aangekleed en dan kan het genieten beginnen!

Leave Comments